Even voorstellen

Ik ben Ariadne Biessels –de Jong en woon samen met mijn man en onze twee talentvolle kinderen in Leersum.

Mijn hele leven ben ik al op zoek naar iets wat ik niet kon benoemen en voelde mij een buitenbeentje en verveelde mij snel. Dit leidde tot afwijken van het traditionele opleidingspad en ben vrij snel afgehaakt in het klassieke onderwijs. Twaalf ambachten en dertien gelukken zeg ik tegenwoordig maar wat heb ik mij eenzaam, anders en alleen gevoeld op scholen. Met omwegen en doorzettingsvermogen ben ik uiteindelijk “goed terecht gekomen. Maar wat ik niet besefte was dat de moeilijkheden die ik op school en later op de werkvloer een zelfde onderliggende oorzaak hadden. Door mijn kinderen kwam ik erachter dat alle moeite die ik als kind en jong volwassenen had met aansluiting en een passende werkomgeving vinden alles te maken had met  hoogbegaafdheid, hoog sensitiviteit en mindset. Door diverse begeleidingstrajecten en gesprekken met ouders die hetzelfde doorliepen met hun kinderen, werd mijn interesse groter dan enkel kennis vergroten voor mijn privé situatie. Ik merkte bij mijzelf en mijn omgeving dat er veel negatieve en verdrietige gevoelens zijn ontstaan  en soms zelfs trauma’s zijn bij ouders, kinderen en leerkrachten door alle uitdagingen die een HB kind soms met zich meebrengt. Door het werk als overheidsadviseur inkoop en contracten kwam ik ook  in aanraking met de aanbod  en regelkant van de jeugdhulp. Dit deed mij besluiten om het roer om te gooien en na al die jaren heb ik mijn roeping gevonden. Ik ben gediplomeerd talentbegeleider met als specialisatie mindset en executieve functies tevens ben ik kindertalentfluisteraar© en matriXpractitioner© . 

Wat versta ik onder Hoogbegaafdheid

Er zijn in de loop van de jaren veel verschillende meningen gevormd over wat we nu onder Hoogbegaafdheid moeten verstaan. Ik geloof erin dat hoogbegaafdheid een samenspel van meerdere factoren is. Zoals Tessa Kieboom het treffend stelt “hoogbegaafdheid is meer dan een magisch IQ-cijfer”. De basisfactoren zijn intelligentie, motivatie en creativiteit. Hoogbegaafdheid is iets dat ontwikkelbaar is en geen statisch gegeven.

Mijn werkmethodiek

Talent moet je coachen om tot groei en ontwikkeling te komen. Ik geloof enorm in eigen kracht en trainbaarheid van het brein. Kennis over hoe het in je eigen hoofd werkt en ontdekken over welke talenten je allemaal hebt geeft de basis voor om vertrouwen in je zelf op te bouwen en te laten groeien.  Ik start afhankelijk van de hulpvraag met talenten ontdekken en uitleg over hoe het in je hoofd nu eigenlijk werkt. Hierna kiezen we voor het te volgen traject ( hoofd opruimen , emoties neutraliseren  en/of trainen van executieve functies .

Contact

Tel: 06 149 69 026
Email: info@ddva.nl

kvknr. 67636640

btwnr. NL001937783B44