WIE BEN IK?

Ik ben Ariadne Biessels –de Jong en woon samen met mijn man en onze twee talentvolle kinderen in Leersum.

Mijn hele leven ben ik al op zoek naar iets wat ik niet kon benoemen en voelde mij een buitenbeentje en verveelde mij snel. Dit leidde tot afwijken van het traditionele opleidingspad en ben vrij snel afgehaakt in het klassieke onderwijs. Twaalf ambachten en dertien gelukken zeg ik tegenwoordig maar wat heb ik mij eenzaam, anders en alleen gevoeld op scholen. Met omwegen en doorzettingsvermogen ben ik uiteindelijk “goed terecht gekomen. Maar wat ik niet besefte was dat de moeilijkheden die ik op school en later op de werkvloer een zelfde onderliggende oorzaak hadden. Door mijn kinderen kwam ik erachter dat alle moeite die ik als kind en jong volwassenen had met aansluiting en een passende werkomgeving vinden alles te maken had met  hoogbegaafdheid, hoog sensitiviteit en mindset. Door diverse begeleidingstrajecten en gesprekken met ouders die hetzelfde doorliepen met hun kinderen, werd mijn interesse groter dan enkel kennis vergroten voor mijn privé situatie.

Door mijn werk als overheidsadviseur inkoop en contracten kwam ik ook  in aanraking met de aanbod  en regelkant van de jeugdhulp. Dit deed mij besluiten om het roer om te gooien en na al die jaren heb ik mijn roeping gevonden.

Ik heb de afgelopen twee jaar de opleiding tot zelfstandig talentbegeleider bij NOVILO gevolgd.

Ik merkte bij mijzelf en mijn omgeving dat er veel negatieve en verdrietige gevoelens zijn ontstaan  en soms zelfs trauma’s zijn bij ouders, kinderen en leerkrachten door alle uitdagingen die een HB kind soms met zich meebrengt. Omdat ik geloof heb in positieve psychologie en oplossingsgericht werken ben ik op als aanvulling de training tot MatriX specialist gaan volgen. Ik ben sinds juni MatriX practitioner bij het MatriX instituut van Ingrid Stoop.

Wat versta ik onder Hoogbegaafdheid

Er zijn in de loop van de jaren veel verschillende meningen gevormd over wat we nu onder Hoogbegaafdheid moeten verstaan. Ik geloof erin dat hoogbegaafdheid een samenspel van meerdere factoren is. Zoals Tessa Kieboom het treffend stelt “hoogbegaafdheid is meer dan een magisch IQ-cijfer”. De basisfactoren zijn intelligentie, motivatie en creativiteit. Hoogbegaafdheid is iets dat ontwikkelbaar is en geen statisch gegeven. Talent moet je coachen om tot groei en ontwikkeling te komen. Ik richt erop  om jou of je kind eigen oplossingen voor eigen problemen te laten vinden. Regie over eigen gedachten !

Contact

Tel: 06 149 69 026
Email: info@ddva.nl

kvknr. 67636640

btwnr. NL001937783B44